Webinar ‘Taaldenken in spel’

Meld je nu aan voor het webinar op maandag 28 maart 2022 van 16.00 tot 17.00 uur

Doen-alsof-spel

Voor jonge kinderen kan doen-alsof-spel boeiend en leerzaam zijn. Door met ze mee te spelen kunnen professionals dat versterken: taal- en denkontwikkeling en samenspel groeien mee. Hoe doe je dat, zonder hun spel te verstoren? 

Professionaliseringstraject pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten

In het project Taaldenken in spel heeft een team van onderzoekers en professionals in de kinderopvang een professionaliseringstraject ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten. Doel is het stimuleren van doen-alsof-spel van kinderen door observeren, meedoen, volgen en uitdagen. Interactievaardigheden die jonge kinderen helpen om meer diepgang in hun spel te bereiken staan centraal. In een traject op maat gaan professionals samen op zoek naar de beste manier om met hun kinderen mee te spelen, zodat ze taal-, denk- en spelontwikkeling een krachtige impuls geven.

Webinar voor pedagogisch coaches, opleiders en andere specialisten

In het webinar richten we ons op pedagogisch coaches in de kinderopvang, ib’ers en taalcoördinatoren, jonge kindspecialisten, trainers en docenten aan opleidingen voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten. We presenteren de ins en outs van het professionaliseringstraject. En we geven een voorproefje van de train-de-trainer cursus bij Eduseries, waarin je leert hoe je het professionaliseringstraject kunt uitvoeren: Hoe stem je het traject af op jouw collega’s? Welke oefeningen kun je inzetten? Welke hulpmiddelen zijn er voor je collega’s?

We hopen dat je erbij bent!

Presentatie

Marieke Tjallema (Marnix Academie, Utrecht) en Resi Damhuis (Taaldenkgesprekken nu!)

Meld je hier aan!

aanmelden kan tot uiterlijk 27 maart 2022

Meer informatie

Rapport: Taaldenken in spel – een professionaliseringstraject. Kijkwijzer bij de 10 kernelementen.

Zie ook: www.taal-in-spel.nl