Wouter Schenke over de professionele ontwikkeling van leraren in teamverband

Luister naar de Kohnstamm podcast ‘In gesprek met…’ Wouter Schenke. In aflevering #1 van de podcastserie ‘In gesprek met…’ spreekt gespreksleider Iris Bollen Kohnstamm-onderzoeker Wouter Schenke over de professionele ontwikkeling van leraren in teamverband.

De podcast is gemaakt door Edgar Tossijn (techniek en foto) en Arwen van Stigt (regie).
Muziek: Erik van Schooten

Gespreksleider Iris Bollen weet dat er al een subsidie bestaat voor leraren die een masteropleiding willen volgen, namelijk de Lerarenbeurs dus wat maakt de Teambeurs PO anders dan de reguliere Lerarenbeurs?

Tips voor leraren, schoolleiders en beleidsmakers

In deze podcast vertelt Wouter Schenke over leraren die een masteropleiding volgen en hoe die leraren (nog) meer kunnen bijdragen aan schoolontwikkeling. Wouter geeft een concreet voorbeeld over kennisdeling en vier tips voor leraren, schoolleiders en beleidsmakers voor de verbinding tussen professionele ontwikkeling van leraren en de school.

Evaluatie Teambeurs Primair Onderwijs

Samen met onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam en SEO Economisch Onderzoek, evalueerde Wouter Schenke de landelijke subsidieregeling Teambeurs Primair Onderwijs. Uit het evaluatieonderzoek blijkt dat het samen volgen van een masteropleiding zorgt dat leraren elkaar motiveren in het blijven volgen van de opleiding. Ook ervaren leraren in een opleidingsteam meer steun van hun schoolleider. Dit is een van de onderscheidende kenmerken ten opzichte van de Lerarenbeurs, waar de betrokkenheid van de schoolleider soms beperkt is waardoor masteropgeleide leraren in een isolement kunnen blijven.

Lees meer over de Evaluatie Teambeurs Primair Onderwijs

Publiekssamenvatting en een link naar het volledige onderzoeksrapport

Luister ook andere podcasts van Kohnstamm Instituut

De podcastserie ‘Vijf jaar passend onderwijs. Wel of niet geslaagd?’

Deze podcastserie is gemaakt door Lemke Kraan, in opdracht van Kohnstamm Instituut.

Muziek: Hens Zimmerman