Podcast over onderzoek ‘Zicht op thuiszitten’

Rapport ‘Zicht op Thuiszitten’

In april kwam het rapport Zicht op Thuiszitten uit van het Kohnstamm Instituut. De Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) was opdrachtgever van dit onderzoek. Het onderzoek kwam in nauwe samenwerking met Stichting Onderwijsgeschillen tot stand en is uniek, omdat het uitspraken van de Geschillencommissie passend onderwijs analyseert.

Podcast

Vrijdag 11 juni 2021 publiceerde de NVO de Podcast Zicht op thuiszitten. Luister in deze NVO-podcast naar wat Piet van Geel (zitting-voorzitter van de Geschillencommissie passend onderwijs) en Eke Krijnen (onderzoeker bij het Kohnstamm Instituut) te zeggen hebben over het vraagstuk thuiszittende leerlingen. 

Het gesprek in de podcast, onder leiding van journalist Elisabeth van de Hoogen, is een verdieping van het rapport ‘Zicht op thuiszitten’. De Geschillencommissie ziet patronen in de casuïstiek en daarmee ook (praktische) oplossingen. De podcast is speciaal bedoeld voor de professionele ontwikkeling van met name de beroepsgroep van de NVO.